Roze Maandag Zomer Meet-up in de Clarissenkapel

Wanneer: 27 juni van 19:30 tot 22:00 Waar: Kapel Clarissenklooster Entree: Gratis

Stop de persen! Extra, Extra! Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar, komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad! Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan. Tijdens de Zomer Meet-Up krijgen we een inhoudelijk voorproefje en kleurt de Tilburgse Clarissenkapel roze…

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Op Roze Maandag, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. De seizoensmeet-ups zetten dit een aantal keer per jaar kracht bij.

Geloof en geaardheid aan de orde

In de Zomer Meet-up komt de combinatie geloof en geaardheid in allerlei manier aan de orde. Met onder andere verhalen van LGBTQ+ers met verschillende geloofsovertuigingen, met een optreden van Remko Harms, voormalig zanger van Los Angeles, The Voices en met religiewetenschapper Marco Derks die van alles uit de kast trekt om de zaal te verrassen met onverwachte invalshoeken. Ook is er een gospeloptreden van Gospelformatie JOY en is er een speciale themacollectie aanwezig van Bibliotheek Midden-Brabant. De presentatie is in handen van improvisatiecomedians van de Rainbow Warriors. Na afloop is er tijd om na te praten en een drankje te drinken. Want een feestje hoort natuurlijk bij Roze Maandag!

Praktische info

Je bent welkom op woensdag 27 juni in de Clarissenkapel aan de Lange Nieuwestraat 191, net boven de Tilburgse Spoorzone. De inloop is vanaf 19:30 uur. Toegang tot de meet-up is gratis en voor iedereen. Van te voren aanmelden wordt op prijs gesteld. Je kunt dit doen door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Je ontvangt dan een bevestiging mét routebeschrijving.

Locatie

Reageer op dit Agenda item