Gayformatorisch Dagblad

Vervelend he? Als zoveel mensen zich tegen je keren. Wij weten hoe het voelt. Ons overkomt het elke dag. Niet omdat wij - zoals jullie - ergens in geloven, maar omdat we zijn wie we zijn.

We snappen eerlijk niet waar jullie acties vandaan komen. Jullie geloof en het boek dat erbij hoort, prediken verdraagzaamheid en naastenliefde. En toch, steeds als onze geaardheid boven het maaiveld uitkomt, in de pers, in de reclame of in een feest als Roze Maandag, grijpen jullie en andere groepen die kans aan om ons te uit te sluiten. Krijgen we stempels als “onzedelijk” en ”abnormaal”. Serveren jullie ons af als afvallige, verwarde mensen die een keuze hebben in wie ze liefhebben. Als mensen die geen plek hebben in deze maatschappij.

Wij hebben een voorstel: zullen we eens samen op zoek gaan naar wat ons verbindt, in plaats van wat ons verdeelt of doet oordelen? Op zoek naar hoe geloof en geaardheid hand in hand kunnen gaan? En zullen we dat dan vastleggen in een eenmalige krant? Het Gayformatorisch Dagblad?

Jullie zijn van harte welkom. Net als iedereen die graag met ons meepraat over dit onderwerp. Wil je ons helpen met het maken van deze bijzondere editie? Laat het ons weten op rozemaandag@gmail.com.

Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. Met als hoogtepunt het feestje Roze Maandag zelf. Dan is iedereen welkom in Tilburg om gelijkwaardigheid en acceptatie te vieren en zetten we onze roze bril op om de wereld een beetje mooier te maken.

Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Op Roze Maandag, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Ieder persoon is anders en heeft veel verschillende kwaliteiten en eigenaardigheden. En dat mag ook. Onze campagne is dit jaar dan ook niet voor niets: ‘Label me gerust, maar stop niet bij één label’.

Voel je dus als muntenverzamelende, volleyballende, heteroseksuele carnavalsgek, verbonden met de tennissende, muziekliefhebbende, homoseksuele breakdancer. Wedden dat je overeenkomsten hebt?

Alle leden van Stichting Roze Maandag houden zich actief bezig met de activiteiten rondom Roze Maandag. Een knotsgekke, creatieve, roze-minded, diverse club vrijwilligers, die allen over verschillende en meerdere labels beschikken.