Bottom 40 op Kermis FM

Bottom 40 op Kermis FM

Kermis FM, de multimediale evenementenzender die uitzendt tijdens de Tilburgse Kermis (van 19 tot en met 28 juli), komt met de Bottom 40: een hitlijst met nummers over homo's en lesbo's.

“Wat de meeste mensen homomuziek noemen, is dat bijna nooit”, zegt hoofdredacteur Matijn Nijhuis. “De gaynummers die ik in nichtenkroegen hoor, zijn stokoud en gaan meestal niet eens over homo's. Abba en Gloria Gaynor maakten goede nummers, maar de mensen die daar naar luisterden toen het hits waren, zitten inmiddels bijna in het bejaardenhuis.”

Daarom zendt Kermis FM op Roze Maandag 22 juli de Bottom 40 uit, een lijst met alleen maar nieuwe of nieuwere nummers over homo's en lesbo's. Liedjes die het in het beste geval niet verder schopten dan de onderste regionen van de hitlijsten. “Dat is jammer”, vindt Nijhuis, “want nog steeds horen lesbo's, homo's en biseksuelen bijna nooit een liedje op de radio dat over henzelf gaat.”

Natuurlijk staat in de Bottom 40 de lokale hit over de andersgeaarde Joost, van Pater Moeskroen en de Lawineboys. Ook de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers is op Roze Maandag te horen, omdat die een nieuwe versie heeft opgenomen van het nummer 'Romeo en Julius'. Katy Perry met 'Ur so gay' komt waarschijnlijk ook voorbij, net als 'Een Bietje Gay' van Duo Soep Vooraf.

Er wordt nog druk gezocht naar meer nummers, vooral over lesbo's. Suggesties zijn dus meer dan welkom. Via www.kermisfm.nl/bottom40 kan iedereen muziektips achterlaten en inspiratie opdoen via onze voorlopige lijst op Spotify.

“Voor de duidelijkheid: 'Ich bin wie du' van Marianne Rosenberg hoef je er niet
in te zetten”, zegt de hoofdredacteur. “Die draaien we natuurlijk wel tijdens
Roze Maandag, net als de andere klassiekers, maar die nummers horen in de
Bottom 40 niet thuis.”

Kermis FM zendt vanaf vrijdag 19 juli tien dagen lang uit vanaf de grootste
kermis van de Benelux. De multimediale zender is te bekijken en te beluisteren
via 105.9 FM, www.kermisfm.nl, Omroep Tilburg en tijdens Roze Maandag ook
via 101TV en de evenementenkanalen van Ziggo en UPC. De Tilburgse zender,
waar zo'n 200 vrijwilligers aan meewerken (talentvolle beginnende mediamakers
én professionals), viert dit jaar het vijfjarig bestaan.

Hieronder wat voorbeelden!

   

Meer Tilburgse Kermis 2012? Bekijk ook:
het Kermis Tilburg plein
het Roze Maandag Tilburg plein
de live webcams

Reageer op dit Nieuws