Café de Lollipop staat stil bij schietpartij Orlando

schietpartij orlando

De Tilburgse homokroeg de Lollipop staat komende zaterdagnacht (18 juni) stil bij de slachtoffers van de schietpartij in Orlando. Op de Facebookpagina roepen ze op om in het wit te komen en om 01.00 uur wordt er één minuut stilte gehouden in het café.

Het gaycafé aan de Tilburgse Paleisring vindt dat haat nooit mag overwinnen en besloot daarom de oproep te doen via Facebook. Omroep Brabant meldt dat COC Tilburg tijdens Roze Maandag met een eerbetoon voor de slachtoffers komt.

Schietpartij Orlando

Omar Mateen, een 29-jarige man uit Fort Pierce, Florida, opende zondag 12 juni het vuur midden in een homoclub in Orlando. Er kwamen 49 mensen om het leven, dit maakt het de dodelijkste schietpartij uit de Amerikaanse geschiedenis ooit.

Café de Lollipop

Het feestcafé zit aan de Paleisring, middenin het centrum van Tilburg. Omdat gaystappen tegenwoordig steeds meer opgaat in het ‘normale’ uitgaanleven, is de Lollipop omgedoopt tot feestcafé waar wél iedereen zichzelf kan zijn. Of je nu hetero, homo, boy or girl bent, het maakt niet uit want bij de Lollipop is iedereen gelijk. ​

Reageer op dit Nieuws