Eerste vrouwelijke voorzitter voor Stichting Roze Maandag

2015 is een bijzonder jaar voor Stichting Roze Maandag. Naast het 25 jarig bestaan wisselt de stichting ook van voorzitter. Na vijf jaar draagt Naud van de Wijngaart de voorzittershamer over aan Rona van der Heijden. Rona is drie jaar actief bij de Stichting Roze Maandag, waarvan twee jaar als bestuurslid. Met de wisseling krijgt de stichting voor het eerst een vrouwelijke voorzitter.

Wisseling van de wacht

Naud van de Wijngaart geeft het voorzitterschap trots door. “Afgelopen vijf jaar als voorzitter heb ik mij met veel plezier ingezet voor Stichting Roze Maandag. Roze Maandag is de dag dat je geen verschil meer ziet tussen mensen. Op deze dag is iedereen zichzelf, van welke geaardheid of afkomst je ook bent. Het is een moment waarop je veilig en zonder zorgen hand in hand loopt en je vriend of vriendin kan knuffelen of een kus kan geven. We laten zien dat het zogenaamde ‘anders’ zijn, eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is.”

Jezelf zijn is niet vanzelfsprekend

Rona van der Heijden sluit zich hier bij aan: “Roze Maandag is een feest wat diep geworteld is in Tilburg en de LHBT gemeenschap. Helaas is gelijkheid en vrijheid om te zijn wie je wilt nog niet overal vanzelfsprekend, zelfs in Nederland.” Dit blijkt ook uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hierin komt naar voren dat 35% van de Nederlanders liever niet twee zoenende homo’s ziet. 28% van de ondervraagden heeft er ook moeite mee als homo’s hand in hand lopen.

Eerste vrouwelijke voorzitter

“Stichting Roze Maandag streeft naar vrijheid en gelijkheid”, aldus Rona. “Dit doen we elk jaar door een prikkelende campagne te lanceren en stil te staan bij het feit dat niet iedereen in de wereld deze vrijheid kan ervaren. Stichting Roze Maandag bestaat uit een groep zeer betrokken personen die allemaal hetzelfde doel nastreven. Onder de hamer van Naud zijn er vele mooie Roze Maandagen geweest, met als hoogtepunt het 25-jarig jubileum dit jaar. 25 jaar Roze Maandag trappen we af met een bredere visie en ik kijk er naar uit om deze samen met de groep de komende jaren verder vorm te geven.”

Het bestuur is blij met Rona en trots op de eerste vrouwelijke voorzitter in haar geschiedenis. De voorzitterswissel vindt plaats tijdens de officiële opening van Roze Maandag, op maandag 20 juli.

Afbeelding1

Reageer op dit Nieuws