‘Gay for a Day’ op Roze Maandag (foto’s online)

Honderdduizenden bezoekers in Tilburgse binnenstad

Meer dan 350.000 bezoekers vierden uitbundig feest tijdens Roze Maandag in Tilburg. De dag werd officieel geopend met een optreden van Edsillia Rombley op het Pieter Vreedeplein.

Roze Maandag begon al om tien uur in de ochtend op Amsterdam Centraal. Een heuse RozeMaandagExpress reed van Amsterdam, Utrecht en Den Bosch naar Tilburg. De RozeMaandagExpress is een samenwerking tussen de NS en de gemeente Tilburg. Gedurende de reis werden de reizigers getrakteerd op dans, zang en theater. Kermiswethouder Joost Möller stapte vanmorgen om 10.11 uur in de RozeMaandagExpress. “Het was een geweldige reis. Een groot compliment voor de NS. Er was meer dan genoeg te zien, te doen en te beleven. Optredens van Imca Marina en Miss Brandi Russell, mannenkoor Chansons en carnavalsorkest Predbant. Een geweldig begin van Roze Maandag.”

In Tilburg werden de reizigers verwelkomd door een grote menigte op het Stationsplein. Na een half uur zette de stoet zich richting het Pieter Vreedeplein. De roze karavaan werd voorgegaan door een roze Hummer limousine. Op het Pieter Vreedeplein konden de aanwezigen genieten van een optreden van Edsillia Rombley. Vervolgens barstte het feest los op diverse lokaties in stad. Korte heuvel, Piusplein Bierhal en Stadhuisstraat werden zeer druk bezocht tijdens van de grootse gayevents van Nederland.

Eerste kermisweekend
De gemeente Tilburg kijkt terug op een geslaagd eerste kermisweekend. Het prachtige weer en de vele topattracties zorgde voor een grote toeloop van mensen. Möller: “De Tilburgse Kermis trekt in 10 dagen tijd een miljoen mensen. Misschien worden het dit jaar wel meer, mede door het fantastische weer, en toch zijn er geen noemenswaardige incidenten. Zo hoort het ook te zijn.

Reageer op dit Nieuws