Gelimiteerde uitgave Gayformatorisch Dagblad tijdens Roze Maandag

Gayformatorisch Dagblad

Het Gayformatorisch Dagblad, de Pride Walk, Berget Lewis als openingsact op het Piusplein, en natuurlijk heel veel feestjes. Maandag 23 juli is de Tilburgse Kermis voor één dag het centrum van de liefde. De stad maakt zich op voor een onvergetelijke editie van Roze Maandag. De weersvoorspelling: vooral zon en veel regenbogen! Vergeet niet een extra flesje water mee te nemen.

Exclusief én inclusief: het Gayformatorisch Dagblad

De Stichting Roze Maandag brengt dit jaar een gelimiteerde editie uit van het Gayformatorisch Dagblad. De aanleiding is de omstreden folder bij het Reformatorisch Dagblad, waarin de stichting ‘Gezin in Gevaar’ protesteerde tegen de campagne van Suit Supply. Hierin waren zoenende mannen en mannelijke stelletjes te zien. Iets wat volgens velen anno 2018 normaal moet zijn, maar volgens deze stichting moet je gezinnen beschermen tegen homoseksualiteit.

“Wij respecteren ieders mening, maar vinden het te ver gaan om gezinnen te beschermen tegen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders,” aldus voorzitter Rona van der Heijden. De stichting brengt daarom het Gayformatorisch Dagblad uit. Een uitgave vol verhalen over acceptatie van elkaars keuzes en overtuigingen, waarbij ook ruimte is voor Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. De uitgave is online te bekijken en wordt op Roze Maandag in beperkte oplage uitgedeeld.

Gayformatorisch Dagblad

Roze Maandag Pride Walk

De eerste roze feestvierders worden om 11:30 uur op het Centraal Station van Tilburg opgevangen en opgewarmd. De Roze Maandag Pride Walk, met onder andere dj’s, muziek, veel ballonnen, een treintje met dragqueens en een roze Cadillac, start hier om 12:30 uur en trekt door de stad richting het Piusplein. Hier geeft Berget Lewis rond 13:00 uur met een spetterend optreden het officiële startsein van Roze Maandag 2018. Voor en tijdens de Pride Walk kunnen mensen een exemplaar van het Gayformatorisch Dagblad bemachtigen.

De stad staat weer bol van feesten en festivals. De line-ups van de verschillende evenementen tijdens Roze Maandag 2018 zijn bekend. Van disco tot techno en van house tot Hollandse hits, er is voor ieder wat wils. Het volledige programma staat op Programma Roze Maandag. Via Facebook, Twitter en Instagram blijven bezoekers op de hoogte en kan het feest al beginnen door voorpret met elkaar te delen. Het feest zal tot diep in de nacht doorgaan!

Reageer op dit Nieuws