Hans van Velde over het ontstaan van Roze Maandag

Foto's Roze Maandag 2010 deel 1
Foto's Roze Maandag 2010 deel 2

“Op de kermismaandag van 1990 zaten wij op de redactie van de Gay Krant met het probleem dat er voor de teletekstagenda die wij in die dagen verzorgden, geen enkele activiteit was. Nederland lag op het strand of de playa, alle COC's waren op slot. Henk Krol was die dag vroeg op de redactie vertrokken. Het was erg mooi weer en hij ging zijn ouders bezoeken die aan het kermisterrein woonden en vanwaar hij de kermis wilde bekijken.

Wij besloten Henk een poets te bakken en verzonnen een niet bestaande activiteit: Roze Maandag op het terrein van Nostalgische kermis in Tilburg.

Een paar uur later belden we Henk. Of hij niets bijzonders op zijn balkon zag. Hij reageerde dat het hem inderdaad was opgevallen dat hij meerdere lezers van onze krant zag. Toen hij het teletekstbericht zag sprong hij – enthousiast als hij altijd is – op en beende weg richting Popcorn. Daar was het aanzienlijk drukker dan normaal op die toen nog stille kermismaandag en allerlei mensen klampten Henk aan om hem te complimenteren met het initiatief. Dat stimuleerde Henk om er de jaren erop serieus werk te gaan maken van Roze Maandag.”

Hans van Velde, operationeel directeur Gay Krant en in 1990 lid van de redactie

   

Meer Tilburgse Kermis 2011? Bekijk ook:
het Kermis Tilburg plein
het Roze Maandag Tilburg plein
de live webcams

Reageer op dit Nieuws