Roze Safari in Safaripark Beekse Bergen

Roze Safari

Stichting Roze Maandag en Safaripark Beekse Bergen slaan de handen ineen tijdens de Tilburgse kermis. Het safaripark biedt op Roze Maandag namelijk een speciale Roze Safari aan om aandacht te vragen het Roze Maandag-thema van dit jaar: ‘Hand in hand’. 

Tijdens de Roze Safari vertellen Rangers tijdens een speciale busrit over homoseksualiteit in het dierenrijk. Opvallend is dat dieren dit veel gemakkelijker van elkaar accepteren dan mensen. Wat dat betreft kan de mensheid nog een voorbeeld nemen aan het dierenrijk. En dat sluit weer mooi aan op het thema ‘Hand in hand’ dat inspeelt op de roep om meer en wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit.

Bavianen

Homoseksueel gedrag komt ook bij dieren voor. Bij bavianen en chimpansees is het bijvoorbeeld zo dat deze dieren soms seksueel contact hebben met geslachtsgenoten: vaak met als doel om bij de ander in de gunst te komen of in ruil voor eten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Wie daar meer over wil weten, doet er goed aan om mee te doen aan de Roze Safari.

Roze Safaribus

De Roze Bussafari vertrekt op maandag 20 juli om 12.00, 14.00 en 15.30 uur vanaf bushalte 3. De Roze Safari is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Meer informatie vind je op de website van Safaripark Beekse Bergen.