Tilburg krijgt een regenboogzebrapad

De gemeente heeft de Stichting Roze Maandag een regenboogzebrapad cadeau gegeven. Dit pad laat zien dat een stad staat voor diversiteit en acceptatie van seksuele minderheden.

Het regenboogzebrapad is een wereldwijd initiatief. Onder andere in Sidney en Brighton ligt er een. In Nederland hebben Utrecht en Maastricht een regenboogzebrapad.

Aandacht voor homo-emancipatie

De gemeente schenkt het pad aan de stichting omdat die 25 jaar bestaat. De stichting kreeg de toezegging van de komst van het zebrapad van wethouder Marcelle Hendrickx op het Hand in Hand Gala op 2 juli in Theaters Tilburg. Marcelle Hendrickx: “Ik wil dat elke keer als iemand over het zebrapad loopt zich afvraagt waarom dat er ligt. Het antwoord is dat wij in Tilburg vinden dat iedereen er bij hoort, of je nu homo, hetero of transgender bent.” Naud van de Wijngaart, voorzitter van de stichting Roze Maandag is heel erg blij met dit cadeautje voor de stad. Vooral omdat er zo het hele jaar aandacht is voor homo-emancipatie.

Waar het zebrapad komt te liggen, wordt nog onderzocht. In ieder geval in de binnenstad.  Tilburg is een van de 41 Regenbooggemeenten en de 3e stad in Nederland die zo’n zebrapad krijgt.