Wat is er te doen tijdens de Tilburgse Kermis?

Vrijdag 19 juli begint de jaarlijkse Tilburgse Kermis weer! Maar wat is er nou allemaal te doen tijdens de kermis, behalve ruim 230 attracties? Tilburg.com zet het voor je op een rijtje!

Vrijdag 19 juli vindt op de Spoorlaan de officële opening van de Tilburgse Kermis 2013 plaats om 18:30 uur. Vanaf dat moment barsten de activiteiten los in de binnenstad van Tilburg.
Ook de Amstel Bierhal opent vanaf die dag haar deuren en wordt 1,5 week de grootste bruine kroeg van Tilburg. Een absolute aanrader voor iedereen die van feesten en een biertje houdt!

Op zaterdag 20 juli is de kermis traditiegetrouw een uurtje langer open. Je kan dus tot 2 uur ’s nachts genieten van alle attracties en het mooie uitzicht van de lichtjes in de donkere nacht.

Zondag 21 juli is deze kermis de dag voor mensen met autisme. De 2e editie van deze Blauwe Zondag bestaat uit een meeting en een gezamenlijke maaltijd op het dakterras van het stadhuis.
Ook de Kermismis is vandaag! De mis wordt om 11.00 uur gehouden in de botsauto’s op het Stadhuisplein en iedereen is welkom om deel te nemen aan de heilige mis.

GAYDAY! GAYDAY! 22 juli is het Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis! Kom met de trein naar Tilburg in de langste roze discotrein van Nederland, de Roze MaandagExpress, en feest mee!
Op Think Pink bijvoorbeeld, hét dance event van Roze Maandag. Funkerman, Secret Cinema, Jeroenski en vele anderen maken hun opwachting op het Pieter Vreedeplein.
Ook de Korte Heuvel heeft een vol programma op deze Roze Maandag. Met DJ’s als David Ghetto en Flamboyant wordt ook deze kant van de binnenstad van de beste beats voorzien.
Maar voor ieder wat wils op Roze Maandag, dus ook de Amstel Bierhal heeft een mooie dag op de planning staan met onder andere Sieneke, Marianne Weber en Addie Timmermans.
Wil je in het hart van Roze Maandag een feestje vieren, check dan eens het programma van Cafés de Lollipop en de Popcorn aan de Paleisring.

Dinsdag 23 juli keert de rust weer terug op de Tilburgse Kermis en is het weer tijd voor de jaarlijkse gehandicaptenmiddag. De organisatie van vandaag heeft weer hun best gedaan om het een mooie dag te laten worden. De ontvangst vindt plaats bij diverse horecazaken, waar ook de deelnemerskaarten worden verstrekt. Vrijwilligers, bestuursleden en medewerkers van het Rode Kruis zullen duidelijk herkenbaar aanwezig zijn voor hulp of vragen.
Daarnaast krijgt iedereen vandaag ook korting op de ritprijzen tussen 13:00 en 18:00 uur!

Op woensdag 24 juli is de Tilburgse Kermis 2013 alweer over de helft. Ook dan gelden lagere ritprijzen voor iedereen tussen 13:00 en 18:00 uur.
In de Amstel Bierhal gaat vandaag het dak eraf met optredens van Rob Ronalds, Cooldown cafe en DJ Coenio.

Op de donderdag van de Kermis, die vandaag geopend is van 12:00 – 01:00 uur, wordt straattheater opgevoerd. Of je rustig over de Kermis wandelt vandaag of vanaf een druk terras toekijkt, je kunt zomaar midden in een optreden belanden. Her en der hoor je misschien zelfs nog wel caribische klanken, hoewel de donderdag dit jaar niet officieel Caribische Donderdag meer is. De Amstel Bierhal presenteert deze dag Danny de Munk!

Het laatste weekend van de Tilburgse Kermis start op vrijdag 26 juli. Deze dag is vooral speciaal voor alle singles van Nederland, want deze vrijdag is Single Friday. Duizenden singles komen naar Tilburg voor het grote openlucht ontmoetingsfeest. Toegang is gratis en op diverse locaties is van alles te doen.

Ook deze zaterdag, 27 juli, is de kermis weer een uurtje langer open. Vandaag kan je dus nog een laatste keer tot 2 uur ’s nachts genieten van alle attracties en de mooie kermisverlichting voordat het jaarlijkse feest de dag erna weer voorbij is.

Zondag 28 juli is alweer de laatste dag van de Tilburgse Kermis 2013. Je kan nog een keer in alle attracties tussen 13:00 en 22:00 uur. De Tilburgse Kermis wordt zoals ieder jaar ‘begraven’ met een spetterend vuurwerk boven de Piushaven. De stoet start bij de Heuvelse Kerk rond 21:45 uur en onder begeleiding van muziek loopt het gezelschap richting Piushaven. Daar wordt de Kermis symbolisch begraven, waarna het vuurwerk losbarst.

En dan, na 1,5 week feest, wordt de hele Kermis afgebroken en keert de rust terug in Tilburg. Tot de Tilburgse Kermis 2014!

   

Meer Tilburgse Kermis 2013? Bekijk ook:
het Kermis Tilburg plein
het Roze Maandag Tilburg plein
de live webcams

Reageer op dit Nieuws